Yes Butcher!
Shop & Bistro
Nowe miejsce na Saskiej Kępie
Yes Butcher! Shop & Bistro to nowe miejsce dla kulinarnych hedonistów, które z początkiem listopada otworzy się na ul. Wandy 16 na warszawskiej Saskiej Kępie.
Yes Butcher! Shop & Bistro – nowe miejsce na Saskiej Kępie
Będzie to miejsce idealne dla każdego fana dobrego jedzenia, w szczególności mięsa i steków.
Przestrzeń Yes Butcher! podzielona została na dwie równorzędne części.
Idealne miejsce na zakupy dla każdego fana mięsa
Jednym z trzonów działalności Yes Butcher! jest sklep mięsny. W ladzie codziennie znaleźć będzie można bogactwo sezonowanych steków z Polski oraz zagranicy. Poza popularnymi cięciami takimi jak polędwica wołowa, rostbef, antrykot, tomahawk czy T-bone, pojawiać będą się również nie tak często spotykane, ale tak samo pyszne steki: picanha, hanger steak czy flat iron steak.
W ofercie znajdą się również inne surowe mięsa, takie jak jagnięcina, wieprzowina czy kurczak z wolnego wybiegu.
Niezwykle ważną część oferty stanowić będą domowego wyrobu, inspirowane francuskimi charcuterie, zapiekane pasztety pate en croute, Boudin Noir, auszpiki czy długogotowane w niskich temperaturach mięsa, np. gicz cielęca, ozory wołowe, żebra wieprzowe BBQ.
Gotowe dania dla zapracowanych
Yes Butcher! wyjdzie naprzeciw osobom zapracowanym, które w domu rzadko gotują od podstaw. W sklepie będą mogły zaopatrzyć się w naszej roboty słoiki z gotowymi daniami. Wystarczy garnek lub patelnia, kawałek bagietki, ziemniaki czy ryż, i już: super kolacja spod ręki naszego szefa kuchni gotowa w Twoim domu!
Niezobowiązujące bistro
Yes Butcher! to również przytulne, niezobowiązujące bistro ze stekami w roli głównej.
Te same cięcia, które zakupić będzie można w części sklepowej, goście zamówią również prosto do stolika. Poza stekami dostępne będą również inne dania bazujące na dostępnym w sklepie mięsie, a także sezonowe dodatki i dania specjalne. Planowanych jest również szereg kolacji tematycznych. Jedzenie do stolika osobiście podadzą kucharze, którzy z przyjemnością opowiedzą gościom o zamówionych stekach i daniach.
Szef kuchni, właściciel i rzeźnik w jednym
Nad całością oferty czuwać będzie nasz tytułowy butcher i szef kuchni w jednym, czyli Michał Gniadek. W poszukiwaniu inspiracji do swojego nowego miejsca Michał wybrał się do londyńskich restauracji, paryskich charcuterie i do Lyonu, aby obejrzeć jedną z największych w Europie hal żywieniowych. Spróbował niezliczonych pate en croute, wędlin, kaszanek, steków, auszpików i innych mięsnych przyjemności, aby jak najlepiej przygotować się do otwarcia swojego własnego sklepu i bistro Yes Butcher!
Pozostałe artykuły
—
CATERING NA DOMOWE PRZYJĘCIA I FIRMOWE SPOTKANIA
Postaw na zestawy dóbr z naszej lady i gotowe dania
—
SZEF KUCHNI, RZEŹNIK I WŁAŚCICIEL YES BUTCHER! W JEDNYM
Poznajcie Michała Gniadka
—
CO NAS INSPIRUJE,
czyli kilka słów o francuskich charcuterie
—
LIMOUSINE, CHAROLAISE, HEREFORD, BELGIJSKA
Kilka słów o naszych własnych stadach krów