Szef kuchni, rzeźnik i właściciel Yes Butcher! w jednym
Poznajcie Michała Gniadka
Kim jest nasz szef kuchni, tytułowy rzeźnik i właściciel Yes Butcher w jednym?Szef kuchni, rzeźnik i właściciel Yes Butcher! w jednym – poznajcie Michała Gniadka
Kim jest nasz szef kuchni, tytułowy rzeźnik i właściciel Yes Butcher w jednym?
Przed Wami Michał Gniadek znany bywalcom warszawskich restauracji m.in. jako szef kuchni Plato, Zoni czy Klonn.
Kulinarne szlify zdobywał w miejscach takich jak Dyspensa, gwiazdkowa Senses oraz Galvin at Windows w hotelu Hilton w Londynie.
Tak opowiada o swojej nowo obranej drodze:
Po dwóch latach opuszczam stanowisko szefa kuchni restauracji KLONN i wyruszam ku nowej przygodzie. Tym razem będę nie tylko szefem kuchni, ale również właścicielem , a w dodatku nawet trochę rzeźnikiem.
Nowe miejsce to trochę takie dwa w jednym: równorzędną rolę pełnić tu będzie mięsny sklep i bistro.
W części sklepowej zaopatrzycie się w pochodzące z Polski i zagranicy super jakości mięso, w tym oczywiście steki, naszej roboty pâté en croûte, boudin noir, auszpiki, długogotowane w niskich temperaturach mięsa, a także wypełnione dobrem słoiki dla zapracowanych. Z kolei w bistro czekać na Was będzie obszerna karta steków i mięsnych dań w otoczeniu moich ulubionych sezonowych dodatków. Będzie po francusku prosto i w oparciu o maksymalnie nasączone smakiem składniki.
Nie mogę się doczekać przyjęcia pierwszych gości w Yes Butcher!
Zwłaszcza, że będę mógł Was bliżej poznać, bo moi kucharze i ja często osobiście podamy Wam jedzenie do stolika. Po latach w casual fine diningu nieformalna atmosfera i bezpośredni kontakt z gośćmi w połączeniu z super komfortową kuchnią to wszystko, czego mi trzeba!
Otwarcie już w listopadzie. Zaobserwujcie profil Yes Butcher na Instagramie i Facebooku, aby nie uciekła Wam żadna aktualizacja o planowanym starcie.”
Pozostałe artykuły
—
CATERING NA DOMOWE PRZYJĘCIA I FIRMOWE SPOTKANIA
Postaw na zestawy dóbr z naszej lady i gotowe dania
—
CO NAS INSPIRUJE,
czyli kilka słów o francuskich charcuterie
—
LIMOUSINE, CHAROLAISE, HEREFORD, BELGIJSKA
Kilka słów o naszych własnych stadach krów
—
YES BUTCHER!
SHOP & BISTRO
Nowe miejsce na Saskiej Kępie
Odwiedź nas
Bistro
E-mail: bistro@yesbutcher.pl
Tel.: 798 222 869
Poniedziałek – sobota: 12:00-22:00
Niedziela: 12:00-20:00
Sklep
E-mail: sklep@yesbutcher.pl
Tel.: 798 222 869
Poniedziałek – sobota: 10:00-22:00
Niedziela: 10:00-20:00
Yes Butcher!
Shop & Bistro
ul. Wandy 16
03-949 Warszawa
Saska Kępa