https://yesbutcher.pl/

Szef kuchni, rzeźnik i właściciel Yes Butcher! w jednym

Poznajcie Michała Gniadka

  Kim jest nasz szef kuchni, tytułowy rzeźnik i właściciel Yes Butcher w jednym?

Szef kuchni, rzeźnik i właściciel Yes Butcher! w jednym – poznajcie Michała Gniadka

Kim jest nasz szef kuchni, tytułowy rzeźnik i właściciel Yes Butcher w jednym?

Przed Wami Michał Gniadek znany bywalcom warszawskich restauracji m.in. jako szef kuchni Plato, Zoni czy Klonn.  

Kulinarne szlify zdobywał w miejscach takich jak Dyspensa, gwiazdkowa Senses oraz Galvin at Windows w hotelu Hilton w Londynie.

Tak opowiada o swojej nowo obranej drodze:

Po dwóch latach opuszczam stanowisko szefa kuchni restauracji KLONN i wyruszam ku nowej przygodzie. Tym razem będę nie tylko szefem kuchni, ale również właścicielem , a w dodatku nawet trochę rzeźnikiem.

Nowe miejsce to trochę takie dwa w jednym: równorzędną rolę pełnić tu będzie mięsny sklep i bistro.

W części sklepowej zaopatrzycie się w pochodzące z Polski i zagranicy super jakości mięso, w tym oczywiście steki, naszej roboty pâté en croûte, boudin noir, auszpiki, długogotowane w niskich temperaturach mięsa, a także wypełnione dobrem słoiki dla zapracowanych. Z kolei w bistro czekać na Was będzie obszerna karta steków i mięsnych dań w otoczeniu moich ulubionych sezonowych dodatków. Będzie po francusku prosto i w oparciu o maksymalnie nasączone smakiem składniki.

Nie mogę się doczekać przyjęcia pierwszych gości w Yes Butcher!

Zwłaszcza, że będę mógł Was bliżej poznać, bo moi kucharze i ja często osobiście podamy Wam jedzenie do stolika. Po latach w casual fine diningu nieformalna atmosfera i bezpośredni kontakt z gośćmi w połączeniu z super komfortową kuchnią to wszystko, czego mi trzeba!

Otwarcie już w listopadzie. Zaobserwujcie profil Yes Butcher na Instagramie i Facebooku, aby nie uciekła Wam żadna aktualizacja o planowanym starcie.”

Pozostałe artykuły

CATERING NA DOMOWE PRZYJĘCIA I FIRMOWE SPOTKANIA

Postaw na zestawy dóbr z naszej lady i gotowe dania

CO NAS INSPIRUJE,

czyli kilka słów o francuskich charcuterie

LIMOUSINE, CHAROLAISE, HEREFORD, BELGIJSKA

Kilka słów o naszych własnych stadach krów

YES BUTCHER!
SHOP & BISTRO

Nowe miejsce na Saskiej Kępie

Odwiedź nas

Bistro

E-mail: bistro@yesbutcher.pl
Tel.: 798 222 869

Poniedziałek – sobota: 12:00-22:00
Niedziela: 12:00-20:00

Sklep

E-mail: sklep@yesbutcher.pl
Tel.: 798 222 869

Poniedziałek – sobota: 10:00-22:00
Niedziela: 10:00-20:00

Yes Butcher!
Shop & Bistro

ul. Wandy 16
03-949 Warszawa
Saska Kępa