Świąteczne przyjęcie u Butchera!
Zamiast sałatki jarzynowej najchętniej zjedlibyście tatara,
a ponad barszcz i pierogi stawiacie steki?
Powiedzcie Yes! kameralnej wigilii firmowej u Butchera i innemu niż zawsze świątecznemu menu.
Przygotujemy dla Was nasze klasyki: wołowego tatara, kaszankę i oczywiście półmisek steków. Dostępne są także dania dla wegetarian i osób preferujących ryby.
MENU GRUPOWE 1
Przystawki (wstawione w środek stołu, około 150g przystawki na osobę)
Tatar wołowy / ogórek / szalotka / grzyby / żółtko przepiórcze
Matias holenderski / jabłko / cebula / imbir
Kaszanka / jabłko / habanero / majeranek
Pieczywo z masłem truflowym
Dania główne (około 250g surowego mięsa na osobę)
Półmisek ze stekami:
Świeca wołowa z polskiej wołowiny, sezonowana na mokro 2 tygodnie
Polski antrykot Hereford na kości, sezonowany na sucho 30 dni
Rostbef z Argentyny, grain fed, sezonowany na mokro min 30 dni
Dania rybne i wegetariańskie
Łosoś szkocki / beurre blanc kaparowy / liście sałat
lub
Makaron linguine z truflą
Dodatki (wstawione w środek stołu)
Liście sałat
Topinambur / sos xo / szczypiorek
Frytki / aioli truflowe
Deser
Ciasto czekoladowe / owoce leśne
Cena menu za osobę:
259 zł + serwis kelnerski 12,5%
MENU GRUPOWE 2
Przystawki (wstawione w środek stołu, około 150g przystawki na osobę)
Tatar wołowy / ogórek / szalotka / grzyby / żółtko przepiórcze
Tatar z gotowanych krewetek / guacamole / marakuja
Kaszanka / jabłko / habanero / majeranek
Matias holenderski / jabłko / cebula / imbir
Szpik kostny / szalotka / kapary / natka pietruszki
Pieczywo z masłem truflowym
Dania główne (około 250g surowego mięsa na osobę)
Półmisek ze stekami:
Denver stek z polskiej wołowiny, sezonowana na mokro 2 tygodnie
Polski Antrykot Hereford na kości, sezonowany na sucho 30 dni
Rostbef Duńska Jersey na kości, sezonowany na sucho 30 dni
Chateaubriand z polskiej polędwicy Hereford, sezonowana na mokro 2 tygodnie
Dania rybne i wegetariańskie
Łosoś szkocki / beurre blanc kaparowy / liście sałat
Lub
Makaron linguine z truflą
Dodatki (wstawione w środek stołu)
Mieszane liście sałat
Topinambur / sos xo / szczypiorek
Frytki z aioli truflowym
Deser
Ciasto czekoladowe / owoce leśne
Cena menu za osobę:
319 zł + serwis kelnerski 12,5%
ŚWIĄTECZNY SPECIAL BUTCHERA:
Do każdego menu możliwość zamówienia dodatkowo JAPOŃSKIEGO STEKA WAGYU A5 w świątecznie promocyjnej cenie: 100zł/osoba (100g Wagyu/osoba)
UWAGA:
ZASADY PRZYJMOWANIA REZERWACJI:
– W celu założenia rezerwacji, prosimy o kontakt z wybranym lokalem.
Żoliborz: zoliborz@yesbutcher.pl, tel.: 453 111 869
Saska Kępa: saskakepa@yesbutcher.pl, tel.: 798 222 869
– Każda rezerwacja automatycznie zostaje założona na 2 godziny.
Przy chęci zarezerwowania spotkania na 4 godziny, do podanych kwot menu należy doliczyć +150 zł/osoba. Menu zostanie wówczas powiększone o kolejne przystawki.
– Rezerwację uznajemy za potwierdzoną po uiszczeniu przedpłaty w wysokości 30% kwoty całej rezerwacji.
W przypadku pytań prosimy o kontakt z wybranym lokalem.
Pozostałe artykuły
Stek Bavette
Kiedyś zupełnie niedoceniana, była przeznaczana jako resztki do karmienia psów i zwierzyny.
Denver Stek
Fantastyczny budżetowy stek o całkiem wysokiej marmurkowatości i świetnej proporcji tłuszczu do mięsa, co przekłada się na soczystość i smak.
—
Flat Iron Stek
Stek charakteryzujący się delikatną marmurkowatością i kruchością.
—
Delmonico – jaki to stek?
Stek Delmonico jest popularnym cięciem w USA i Wielkiej Brytanii.
Odwiedź nas
Bistro
E-mail: bistro@yesbutcher.pl
Tel.: 798 222 869
Poniedziałek – sobota: 12:00-22:00
Niedziela: 12:00-20:00
Sklep
E-mail: sklep@yesbutcher.pl
Tel.: 798 222 869
Poniedziałek – sobota: 10:00-22:00
Niedziela: 10:00-20:00
Yes Butcher!
Shop & Bistro
ul. Wandy 16
03-949 Warszawa
Saska Kępa