Oferta
Bohaterami naszej sklepowej lady są sezonowane na miejscu steki i inne świeże mięsa, w tym mieloną na miejscu wołowinę na tatara i burgery. Obok dobrze znanych steków, jak polędwica, rostbef, antrykot, tomahawk, t-bone znaleźć można również bardziej budżetowe cięcia, jak picanha, flat iron, denver czy baweta. Dostępna jest również ceniona wieprzowina Iberico, jagnięcina i drób. Pojawiają się także mięsa pieczone, jagnięce kiełbaski i serdelki. W sklepie zaopatrzyć można się również w gotowe dania, konfitowane mięsa i naszej roboty sosy.
Antrykot (Rib Eye Stek)
Jeden z najbardziej cenionych kawałków wołowiny, idealny dla fanów marmurkowa tych, soczystych steków
Antrykot z kością sezonowany na sucho
Sezonowany na sucho minimalnie 30 dni stek dla koneserów
Baweta (łata wołowa)
Budżetowy stek do przyrządzenia w kilka chwil
Delmonico
Budżetowy stek, świetny też do burgerów
Denver Stek
Stek budżetowy idealny dla jednej osoby preferującej tłustsze mięso
Flat Iron Stek
Stek budżetowy idealny dla jednej osoby preferującej chudsze mięso
Tomahawk
Antrykot na długiej kości, idealny do podziału dla kilku osób
T-Bone Stek
Idealny dla dwóch osób, składa się z rostbefu oraz polędwicy przedzielonych charakterystyczną kością w kształcie litery T
Polędwica wołowa
Klasyka dla każdego, kto ceni delikatne i niezbyt tłuste mięso
Rostbef z kością sezonowany na sucho
Sezonowany na sucho minimalnie 30 dni stek dla koneserów
Rostbef / New York Stek
Jeden z najbardziej cenionych kawałków wołowiny, idealny zarówno na steki, jak i na pieczeń
Secreto Iberico
Słynący z delikatności, marmurkowatości i soczystości kawałek z łopatki iberyjskiej wieprzowiny
Pieczona picanha
Długo pieczona, a następnie podsuszana picanha, idealna do deski wędlin i tapasów
Polędwica Wagyu
Wybitnie marmurkowaty stek z Japonii
Ośmiornica po galicyjsku
Idealna przystawka i jeden z napopularniejszych hiszpańskich tapasów
Kaszanka
Kaszanka cielęca w formie eleganckiej przystawki
Pate en croute
Z kaczką, foie gras i kurczakiem lub wieprzowiną Duroc z pistacjami
Homar Kanadyjski
Delikatne mięso homara w kremowym sosie bisque, najlepiej podać z bagietką
Krewetki Tiger
Krewetki w śmietanowym sosie do szybkiego podgrzania na patelni
Rosół z Perliczki i Bażanta
Na niedzielny, rodzinny obiad i nie tylko
Strogonow
Gulaszowe danie z kawałkami polędwicy wołowej
Zupa Szczawiowa
Klasyczna polska zupa przygotowana na bazie polików wołowych
Czarna trufla z Piemontu
Regularne dostawy prosto z Włoch
Sos Bolognese
Ulubiony makaronowy sos dzieci i dorosłych, który pomoże wyczarować obiad w 10 minut
Sos Demi-glace
Sos idealny do steków, pieczeni i innych mięsnych dań