Nowy, drugi lokal – otwieramy się na Żoliborzu!
Po niespełna 6 miesiącach od startu pierwszego lokalu Yes Butcher! Shop & Bistro, otwieramy drugi, większy lokal! Po Saskiej Kępie przyszła pora na obfitującą w atrakcyjne dla foodies sklepy i restauracje żoliborską ul. Rydygiera 16.
MIĘSNE DELIKATESY
Podobnie jak w przypadku pierwszego lokalu na Wandy 16, centralną część nowego Yes Butcher! na Żoliborzu zajmą ogromne lady wypełnione po brzegi mięsem jakości premium: sezonowanymi stekami wołowymi w różnych cięciach (m.in. polędwica, rostbef, antrykot, tomahawk, t-bone, picanha, hanger, denver, flat iron steak) pochodzącymi z Polski, Argentyny, Australii, Urugwaju, USA, Japonii, Hiszpanii, Niemiec, Nowej Zelandii czy Walii i innymi świeżymi mięsami, takimi jak jagnięcina, cielęcina, wieprzowina (w tym Duroc i Iberyjska), ekologiczny kurczak, kaczka, indyk.
Wyjątkową część oferty sklepu stanowią produkty w stylu francuskich charcuterie, jak domowego wyrobu pâté en croûte, kaszanka, wytrawna galareta z wieprzowiną czy konfitowane w niskich temperaturach mięsa.
Goście zaopatrzą się również w różne gotowe dania, zupy i sosy do mięs, m.in. szczawiową, rosół z bażanta, strogonow, bolognese, sos demi-glace czy sos BBQ.
BISTRO ZE STEKAMI W ROLI GŁÓWNEJ
Drugim filarem działalności Yes Butcher! jest mięsne bistro ze stekami w roli głównej. Poza nimi w menu znaleźć będzie można również przystawki, m.in przygotowywanego przy Gościach od podstaw tatara wołowego, klasyczne vitello tonnato, a także zupy oraz desery. Nie zawiodą się również fani burgerów – w menu znajdą kraftowego, bazującego na wołowinie Delmonico oraz rzemieślniczym pieczywie z zaprzyjaźnionej piekarni Butcher Burgera.
Wybór nie zakończy się jednak na daniach i stekach wyróżnionych w menu. Goście zamówić będą mogli także dowolne, wybrane z lady mięsa – wysmażone tak, jak lubią.
Codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 12:00 – 15:00 w bistro podawany będzie dwudaniowy lunch w cenie 45 zł, składający się z przystawki lub zupy oraz głównego dania.
Nowe bistro na Rydygiera 16 zajęło niemal dwa razy większą powierzchnię niż pierwszy Yes Butcher! na Saskiej Kępie, co oznacza, że w środku znajdzie się miejsce dla ok. 30 Gości. W ciepłym sezonie przed lokalem planowany jest również obszerny ogródek.
Yes Butcher! Shop & Bistro na warszawskim Żoliborzu otworzy się dla Gości już o godzinie 14:00 w czwartek 11 kwietnia.
ŻOLIBORZ – nowy lokal
Yes Butcher! Shop & Bistro
ul. Rydygiera 16
01-755 Warszawa
E-mail: zoliborz@yesbutcher.pl
Telefon: 453 111 869
Sklep
Poniedziałek – sobota: 10-22
Niedziela: 10-20
Bistro
Poniedziałek – sobota: 12-22
Niedziela: 12-20
Facebook: Yes Butcher Shop & Bistro
Instagram: yes.butcher
Wydarzenie na Facebooku: Otwarcie Yes Butcher! Shop & Bistro na Żoliborzu
Pozostałe artykuły
Stek Bavette
Kiedyś zupełnie niedoceniana, była przeznaczana jako resztki do karmienia psów i zwierzyny.
Denver Stek
Fantastyczny budżetowy stek o całkiem wysokiej marmurkowatości i świetnej proporcji tłuszczu do mięsa, co przekłada się na soczystość i smak.
—
Flat Iron Stek
Stek charakteryzujący się delikatną marmurkowatością i kruchością.
—
Delmonico – jaki to stek?
Stek Delmonico jest popularnym cięciem w USA i Wielkiej Brytanii.
Odwiedź nas
Bistro
E-mail: bistro@yesbutcher.pl
Tel.: 798 222 869
Poniedziałek – sobota: 12:00-22:00
Niedziela: 12:00-20:00
Sklep
E-mail: sklep@yesbutcher.pl
Tel.: 798 222 869
Poniedziałek – sobota: 10:00-22:00
Niedziela: 10:00-20:00
Yes Butcher!
Shop & Bistro
ul. Wandy 16
03-949 Warszawa
Saska Kępa